A fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind participarea Republicii Moldova în Grupul pentru interconectarea conductelor de gaz în Europa Centrală și de Sud-Est


A fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind participarea Republicii Moldova în Grupul pentru interconectarea conductelor de gaz în Europa Centrală și de Sud-Est A fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind participarea Republicii Moldova în Grupul de lucru de nivel înalt pentru interconectarea conductelor de gaz în Europa Centrală și de Sud-Est (CESEC). Acesta va spori accesul țării noastre la rețelele regionale de aprovizionare cu gaze naturale.

Memorandumul a fost semnat în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Comisiei europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič. În cadrul întrevederii, premierul a făcut referire în mod special, la interconectorul Iași-Ungheni și necesitatea extinderii gazoductului pe segmentul Ungheni-Chișinău. Vicepreședintele Comisiei europene pentru Uniunea Energetică a propus ca după finalizarea studiului de fezabilitate, experții moldoveni și europeni să elaboreze un Plan de Acțiuni pentru cooperarea și atragerea asistenței financiare din partea structurilor donatoare.


Опубликовано: 12:04 13/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: