Scriitoarea belorusă Svetlana Alexievici, a primit premiul Nobel pentru literatură


Scriitoarea belorusă Svetlana Alexievici, a primit premiul Nobel pentru literatură Scriitoarea belorusă Svetlana Alexievici a devenit laureată a Premiului Nobel pentru literatură. Potrivit comitetului organizator, Alexievici a primit premiul „pentru creația sa polifonică care a devenit un monument al suferinței și curajului vremurilor noastre”.

Născută în Ucraina Svetlana Alexievich, 67 de ani, s-a stabilit în Belarus şi era favorita cercurilor literare şi a caselor de pariuri pentru acest premiu. Ea a fost jurnalist corespondent la Minsk, unde a colaborat cu cele mai importante ziare.

Sezonul Nobel a debutat luni, când cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu au fost recompensaţi cu premiul pentru medicină pe 2015. William C. Campbell (Irlanda) şi Satoshi Ōmura (Japonia) au primit acest prestigios premiu pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, în timp ce Youyou Tu (China) a fost premiată pentru descoperirile ei privind o nouă terapie împotriva malariei.


Опубликовано: 17:22 08/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: